Spoštovani!

V rojstnem kraju dr. Rudolfa Steinerja v Donjem Kraljevcu se zaključuje izgradnja Centra dr. Rudolfa Steinerja, ki bo uradno odprl svoja vrata v mesecu juniju 2015.

G. Peter Daniell Porsche (http://de.wikipedia.org/wiki/Daniell_Porsche) in dm-drogerie markt sta glavna donatorja sredstev za izgradnjo omenjenega centra, simbolično pa je ostal nedokončan del zgradbe, 48 stopnic, ki so hkrati gradbeni element in simbol duhovne rasti. Omogočajo vzpenjanje v višja nadstropja in vodijo obiskovalce iz pritličja, kjer se nahaja knjižnica, na vrh objekta. Za dokončanje del so potrebna finančna sredstva, zato iščemo donatorje in podpornike (http://centar-rudolf-steiner.com/wp/?p=583). Dokončanje stopnišča bo obiskovalcem iz vseh koncev sveta omogočilo raziskovanje celotne zgradbe, učenje na predavanjih, razstavah in zanimivih srečanjih ter deljenje lastnega znanja.

Center dr. Rudolfa Steinerja predstavlja vrata, prepustna za manifest svetlobe, ki ima širši pomen in vpliv na prostor, naravo in ljudi.

Na izvršnem odboru BD Podravje smo se odločili za donacijo finančnih sredstev za eno stopnico v znesku 480 €, vas pa naprošamo, da našo pobudo podprete s prostovoljnimi prispevki po 10 € oz. po svojih finančnih zmožnostih.

Prispevke lahko donirate na društvenih srečanjih ali na TRR št.: SI56 0417 3000 1659 379.

Za vse prispevke se že vnaprej prisrčno zahvaljujemo!