Sejemo na dan za plod. Škropimo takole: trikrat preparat 500 neposredno pred setvijo, trikrat preparat 501 pol ure po sončnem vzhodu in sicer enkrat, ko je Luna pred Levom, drugič pred Strelcem in še pred Ovnom v času, ko ni zmrzali in je žito visoko približno 10 cm ter se oblikuje drugi par listov. V tej fazi žito branamo (brano obrnemo tako, da so zobje ukrivljeni nazaj). Preparat iz baldrijana škropimo prvič, ko je žito visoko okoli 30 cm, drugič, ko odganja klase in nato še v fazi mlečne zrelosti, vedno na dan za plod. V primeru glivičnih bolezni škropimo preparat 501 zgodaj zjutraj ali čaj iz njivske preslice popoldne. V primeru suše škropimo večkrat (po potrebi) preparat 500 pozno popoldne, v noč.

Nevarnost poleganja žit zmanjšamo, če škropimo žita v času razraščanja, torej v fazi dveh listov, zgodaj zjutraj na dan za korenino s preparatom 501.

Po žetvi škropimo preparat iz kravjeka po Mariji Thun, strnišče preorjemo in ponovno škropimo s tem preparatom; nato sejemo zeleno gnojenje ali drugo kulturo.