Predavanje: Zakaj bi kmetoval drugače?

0

Vabljeni v deželo »Terra Parzival«

 

Parzivala, enega od vitezov okrogle mize kralja Arthurja in iskalca Svetega Grala, je pot vodila skozi naše kraje. Osrednji del legende pravi, da pitje iz gralske čaše podeli človeku nesmrtnost.

Dr. Rudolf Steiner Sveti Gral opisuje kot svojevrstno »duhovno posodo«, ki jo lahko v sebi ustvari vsak posameznik naklonjen jasnemu razmišljanju in opazovanju, kajti na ta način se preliva Božja ljubezen v zahodnega človeka.

Kot je o epu zapisal Davorin Peršič; »lahko na svetovnem duhovnem zemljevidu najdemo Parzivala kot reprezentanta Evrope – plemenite, kulturne, svetovljanske in etično prebujene Evrope, kjer lahko vsak individuum svobodno diha v skupnosti, kjer se uravnoteženo uresničuje ideal svobode, enakosti in bratstva. Parzival je predstavnik prihodnosti«.

Pomemben del letošnjega programa Terra Parzival, ki sodi v sklop Evropske prestolnice kulture, je znova namenjen biodinamikom in zdravemu kmetovanju. V tem se odraža vizionarstvo avtorja Mihe Pogačnika, ki je biodinamiko s predavanjem Marije Thun vključil že v svoj prvi IDRIART na Bledu leta 1984. IDRIART, ki je kasneje prerasel v Terra Przival, predstavlja začetek slovenske biodinamike.

Vabimo vas, da se nam pridružite v soboto 23. junija 2012, ob 14. uri na dvorcu Štatenberg. S predavanjem in posvetom »Zakaj bi kmetoval drugače?« nam bosta biodinamiko približala dr. Andrej Fištravec in Drago Purgaj.

Za biodinamike in kmetovalce je predavanje brezplačno. Udeleženci si bodo lahko ogledali tudi čašo in razstavo.

Več o dogodku na; http://www.terraparzival.eu in v priloženem nagovoru Mihe Pogačnika biodinamikom.

 

Tajnica                                                                                     Predsednik

Danica Matjanec l.r.                                                                    Drago Purgaj  l.r