NABIRANJE BALDRIJANA

0

Baldrijan je v polnem cvetu in prišel je čas za našo najzgodnejšo jutranjo delavnico. V biodinamiki iz cvetov baldrijana izdelujemo preparat 507. Zelo zgodaj zjutraj, ko je na cvetovih še rosa, nabiramo baldrijanova socvetja oz. cvetove.

Dobimo se v četrtek, 4. 6. 2020, ob 5. uri na vzletišču Aerokluba Sršen v Čagoni pri Cerkvenjaku. Po dolini teče potok Drvanja. Ob tem potoku bomo nabirali baldrijan in ga nato tam tudi prešali-sočili. Nabiranje bo trajalo predvidoma do 8. ure, sočenje pa še kakšno uro do dve.

S seboj prinesite škarje, košare, oblačila in obutev (nepremočljiva ali pa dodatna za preobleči), saj je trava, ki je tu in tam zelo visoka, zjutraj mokra. Za malico poskrbi vsak sam; po želji pa lahko prinesete tudi kakšno dobroto za skupno mizo.

Delavnica bo v vsakem vremenu!

Prosimo za čimprejšnjo potrditev udeležbe na tel.: 041 234 287 ali e-mail: biodinamicno.drustvo.podravje@gmail.com

Kako do vzletišča:

Če se pripeljete po avtocesti iz mariborske smeri, na izvozu Cerkvenjak zavijte desno, se peljite čez avtocestni nadvoz in po ca. 1 km zavijte levo čez avtocestni nadvoz in nato naravnost. Od tu boste že zagledali hanger v obliki polkroga.

Če se pripeljete po avtocesti iz murskosoboške smeri, na izvozu Cerkvenjak zavijte levo in čez ca. 500 m zopet zavijte levo čez avtocestni nadvoz in nato naravnost. Od tu boste že zagledali hanger v obliki polkroga.

GPS: N 46* 32´ 52″ E 15* 54´ 55″

Vljudno vabljeni!

NAPOVEDNIK: Delavnica “Izkopavanje BD preparatov” bo predvidoma naslednji četrtek, 11. 6. 2020. Vabilo sledi!

Komentiraj