Mednarodno sodelovanje biodinamikov

0

 log lifelong

 

 

 

Grundtvig Learning Partnership Project
»Strategije izobraževanja odraslih za postopke izdelave najboljšega komposta in tretiranje hlevskega gnoja za višjo kvaliteto hrane in zmanjšanje nutritivnih izgub z ozirom na družbene, inicijativne in podjetniške kompetence«.
Slovenski projekt št.: 2013-1-SI1-GRU06-05514 1
Trajanje: od 1. avgusta 2013 do 31. julija 2015

V petek in soboto, 27. in 28. 9. 2013, bo potekalo prvo srečanje v okviru Grundtvig učnega partnerstva med: Forschungsring für Biologisch-Dynamische Wirtschaftsweise e.V. iz Nemčije, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug iz Danske, Centrom dr. Rudolfa Steinera iz Hrvaške ter našim Društvom za biološko-dinamično kmetovanje Podravje.
Gre za dvoletno delovno obdobje, ki bo osredotočeno na pripravo kompostov in uporabo biološko-dinamičnih preparatov s ciljem zmanjšanja izgub hranilnih snovi, izboljšanja kakovosti pridelanih živil, prenosa znanj, socialnih iniciativ in podjetniških kompetenc.

V soboto, 28. 9. 2013 ob 9.30 vabljeni na delavnico priprave in prepariranja kompostnega kupa na Demeter kmetijo Purgaj, Vanetina 13, Cerkvenjak. Več informacij najdete v priponki:  BD GRU 2013 Delavnica 28.9.2013

Zelo veseli bomo tudi vaše udeležbe!

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.