Kmetijski tečaj – delavnica 10. 4. 2015

0

V A B I M O   V A S

NA PRAKTIČNO DELAVNICO KMETIJSKEGA TEČAJA

ki bo

v petek, 10. aprila 2015, ob 16. uri

na

Kmetiji Purgaj v Cerkvenjaku

 (rezervni termin v primeru slabega vremena – petek, 17. april)

Delavnica na prostem bo obsegala:

–          povzetek predavanj na primeru sadnega drevja,

–          priprava kompostnega kupa,

–          izdelava preparata gnoj po M. Thun,

–          mešanje preparata gnoj iz roga,

–          priprava žvepleno-apnene brozge.

Obvestila, navodila in prošnje:

Naročniki bodo lahko na delavnici prevzeli preparate. Za prevzem na delavnici zmešanega preparata gnoj iz roga  prinesite izključno stekleno embalažo.

Vse člane BD Podravje in ostale udeležence kmetijskega tečaja prosimo, da na delavnico  prinesejo zbrane zmlete jajčne luščine za izdelavo gnoja po M. Thun (priporočamo ročno mletje jajčnih luščin).

Priporočamo oblačila in obutev primerno za delo na vrtu.

Predavatelj: Drago Purgaj, agronom/sadjar, Demeter kmetovalec, član Mednarodne strokovne skupine za biodinamične preparate pri Sekciji za kmetijstvo Goetheanum.

Kako do kmetije?

Gledano iz smeri Maribora: po avtocesti na izvozu za Cerkvenjak zavijte levo – smer Cerkvenjak. Po približno 20 metrih spet zavijte levo – na stransko cesto. Pot vas bo vodila preko avtocestnega nadvoza, kjer ponovno zavijte levo. Dvesto metrov naprej je zbirališče. V primeru lepega vremena je dostop do sadovnjaka mogoč z avtomobili. V slabem vremenu pa se v sadovnjak odpravimo peš, ca. 200 m.

Dodatne informacije:

2. praktična delavnica  bo predvidoma  25. aprila  in bo namenjena  izkopu BD preparatov.

Prispevek za posamezno predavanje oz. praktično delavnico:

člani  8 €, člani ponoven obisk tečaja 5 €, drugi obiskovalci 10 €; prispevka za praktično delavnico ne plačajo udeleženci tečaja, ki so  poravnali prispevek za vseh 7 srečanj v enkratnem znesku.

Opravljen Kmetijski tečaj omogoča dostop do biodinamičnih preparatov in vstop v Demeter kontrolo. Udeleženci celotnega ciklusa prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju.

Vljudno vabljeni!