Regratov preparat je koncentrat sil vitalnosti nadsončnega sve- tlobnega planeta Jupitra. Preparat ureja razmerje med kreme- novo kislino in kalijem.

Izdelava: sestavine, priprava, čas zorenja

Za regratov preparat potrebujemo cvetje regrata (Taraxacum officinale) in kravji oporek, mezenterij. Mezenterij je guba tre- bušne mrene, na katero je priraščeno tanko črevo. Za uporabo ga narežemo na primerno velike kose.

Mezenterij je najboljši svež. Če takšnega ni mogoče dobiti, bomo mezenterij razrezali, ga nekaj dni sušili na soncu in spra- vili na hladen prostor do uporabe. Opazujemo ga in po potre- bi dosušimo. Mezenterij, ki je zelo zamaščen, ni uporaben. Cvetje regrata nabiramo ob sončnem vremenu na dan za cvet dopoldne. Sredina cveta mora biti še zaprta, sicer pri suše- nju cvetovi naredijo lučke in takšni niso uporabni. Cvetje posušimo, če so se naredile lučke, jih izločimo.

Suhe cvetove regrata navlažimo s čajem iz regrata. Na vsak kos mezenterija stisnemo dve polni prgišči cvetov in mezente- rij čvrsto zategnemo tako, da je cvetje popolnoma zaprto. Oblikujemo kroglo s premerom 15 – 20 cm in jo večkrat prevežemo z vrvico. Tako pripravljen preparat sušimo na zraku dva dni.

Zakopavanje

Mezenterij s cvetovi regrata zakopljemo okrog Mihelovega na enak način kot preparat iz rmana.

Izkopavanje

Skupaj z drugimi kopostnimi preparati spomladi. Odstranimo mezenterij, prepariran regrat iz zakopanih krogel pa osušimo.

Spravilo

Suhe, preparirane regratove cevtove shranimo v šoti.