Izdelava in prepariranje kompostnega kupa

0

Spoštovani,

po krajšem poletnem odmoru pričenjamo z drugo polovico letošnjega programa dela. Tokrat s pripravo in prepariranjem kompostnega kupa, ki  je eno najpomembnejših opravil v biodinamičnem kmetovanju.

Delavnica bo

v sredo, 13. 8. 2014, ob 15. uri

na kmetiji  g. Toneta  Žižka, v Spodnjih Žerjavcih 8 pri Lenartu (opis poti v nadaljevanju) in bo še posebej zanimiva, saj bomo med kompostne materiale, katerih osnova bodo goveji gnoj, travinje in zemlja, dodali tudi lesne sekance. Pri tem bomo upoštevali spoznanja, ki smo jih v zadnjem času pridobili na srečanjih s partnerji  z Inštituta Forschungsring Darmstadt iz Nemčije ter biodinamiki z Danske. Cilj je priprava komposta z visoko vrednostjo hranilnih snovi in optimalnim vplivom na kakovost živil.

Priporočamo obleko in obutev za delo na vrtu ter obilico delovnega razpoloženja. Tiste, ki imate to možnost, prosimo, da prinesete katero od vrtnih orodij (vile, grablje, lopato).

V primeru slabega vremena bo delavnica prestavljena, termin bomo sporočili naknadno.

Zaradi lažje organizacije delavnice prosimo, da svoj prihod najavite do vključno torka, 12. 8. 2014, na e-mail: info@biodinamika-podravje.si.

Opis poti: Iz centra Lenarta se peljete po glavni cesti proti Gornji Radgoni – po treh kilometrih se pripeljete do gostišča Elbl na levi strani. Tam zavijete levo mimo gostišča in se peljete naravnost kakšen kilometer do križišča s kapelico na desni strani. Ob kapeli zavijete  desno in se peljete naravnost kakšnih 400 m do križa na desni. Križ stoji na kmetiji Žižek, tam lahko zavijete desno proti kmetiji  ali pa parkirate malo višje.

Telefon za pomoč pri iskanju lokacije: 041 729 319, Tone.

Veselimo se srečanja z vami!

                                                                                                  ZEMLJEVID ŽIŽEK