Filozofija svobode – sreda, 21. 12. 2016

0

V A B I M O   V A S

na predavanje  dr. Andreja Fištravca

iz ciklusa

»FILOZOFIJA SVOBODE«

ki bo

v sredo, 21. decembra 2016, ob 18. uri

v prostorih Waldorfskega vrtca Mavrična dežela, Wilsonova ul. 18, Maribor

Začetno predavanje  je bilo namenjeno kratki ponovitvi lanskega sklopa predavanj, za katerega je  značilno vprašanje svobodne volje. Rudolf Steiner pri tem izhaja iz preprostega primera kamna, ki se zaradi zunanjega vzroka oziroma udarca giblje še tudi potem, ko je ta  vzrok nanj prenehal delovati. V kolikor vzrok ali izvor zanemarimo, je kamen v svojem gibanju svoboden. Enako je tudi človek, ki se zaveda zgolj svojega trenutnega delovanja, prepričan, da je pri svojem početju svoboden in da pri njem vztraja samo zato, ker sam tako hoče. S tem se na lep način odkriva tudi bistvo biodinamike. Ta se za razliko od drugih metod kmetijske pridelave ne zanima samo za snovno temveč tudi za izvor snovi, saj prav tam počivajo dejanski odgovori na vprašanja pojavov bolezni in škodljivcev… Aktualni ciklus Filozofija svobode nam torej pomaga na poti razumevanja temeljev prihajajoče kmetijske pridelave, ki bo v prvi  vrsti sledila načelu zdrave prehrane.

Predavanja predstavljajo uvod v vsakoletni Kmetijski tečaj. Srečanja so predvidena vsako sredo do konca januarja 2017 ob isti uri na isti lokaciji. O morebitnih spremembah vas bomo obveščali.

Prostovoljni prispevek za organizacijo predavanj znaša 5 € za člane društva in 8 € za ostale.

Pred predavanjem bo možno poravnati članarino, ki tudi letos znaša 25 € in vključuje Setveni priročnik Marije Thun, za drugega družinskega člana pa 15 € brez setvenega priročnika. Članarina za dijake in študente znaša 10 €, kolikor znašajo stroški setvenega priročnika. Članarino lahko poravnate tudi na TRR društva št.: SI56 0417 3000 1659 379.

Veselilo nas bo, če boste informacije posredovali tudi vašim prijateljem in znancem.

Vljudno vabljeni!