BD Skupnost

V BD društvu Podravja se o biodinamiki učimo in jo hkrati tudi izvajamo v praksi. S tem naravi in družbeni skupnosti prinašamo zdravje ter ju ponovno povezujemo v eno, v celoto.

BD skupnost lahko raste in se razvija le skozi sodelovanje in s prizadevnimi posamezniki, skozi trajnostno naravnana in družbeno odgovorna dejanja.

BD gibanje v Sloveniji

Zveza društev AJDA – DEMETER je združenje društev za biološko-dinamični način gospodarjenja, ki želijo prakticirati, širiti in podpirati biološko-dinamični način gospodarjenja kot izhaja iz antropozofije. Povezuje kmetovalce, vrtičkarje, čebelarje in ljubitelje zdrave prehrane. Spomladi leta 2010 je v Zvezodruštev AJDA – DEMETER vključenih 11 društev in ena delovna skupnost, skupaj s preko 2000 člani. Biološko-dinamično kmetovanje je najstarejša in najbolje raziskana oblika ekološke pridelave, ki se je pričela uveljavljati pred več kot osemdesetimi leti in se nato naglo razširila po vsem svetu. Z izvirnim pojmovanjem naravnega razvoja omogoča odklon od konvencionalnih vzorcev, ki vse bolj ogrožajo naše okolje, slabijo zdravje, našo samopodobo ter gospodarsko moč. Zato usmerjamo biodinamiki strategijo in aktivnosti v pridelavo in predelavo zdrave hrane in k ohranitvi zdrave zemlje.

BD posamezniki

Hiška zelišč

V Hiški zelišč sem z ljubeznijo in strastjo zasnovala prvo slovensko ekološko kozmetiko ZELENO.
Ali si predstavljaš, kakšno bogastvo ekoloških hladno stiskanih olj, hidrolatov, eteričnih olj, mineralov lahko dobi tvoja koža iz sveže narejene kreme?
In zelišča. Že stara ljudstva so vedela, da ohranijo rastline veliko večjo zdravilno moč pri določenih konstelacijah zvezd in lune. Tudi sama delujem v skladu z bogatim ljudskim izročilom in načelom biodinamike.
Vabim te na sprehod, po moji hiški: www.hiskazelisc.com.

Kontakt:
Patricija Šenekar s.p.
Telefon: +386 2 614 22 30
Mobitel: +386 40 304 865
E-mail: info@hiskazelisc.com

Tikva

Ekološka in izletniška kmetija TIKVA leži v središču kraja Limbuš pri Mariboru, tik ob vznožju Grajskega griča, na katerem je nekoč stal limbuški grad. Z ekološko pridelavo in predelavo hrane se ukvarjamo od leta 2005, ko smo prejeli tudi s certifikat o ekološki pridelavi. Članstvo v društvu za biološko-dinamično kmetovanje Podravje nam od leta 2010 prinaša novo znanje in izkušnje tudi s pridelavo na biodinamičen način. Smo družinam in otrokom prijazna izletniška kmetija. Vabimo vas, da nas obiščete in spremljate novosti na naši facebook strani.

Kontakt:
TIKVA ekološka in izletniška kmetija
Nataša Križman
Lackova cesta 267
2341 Limbuš
Mobitel: +386 (0)31 218 963
E-pošta: biotikva@gmail.com